Middenstand wil geen horeca op Raadhuisplein Emmen

De middenstand van Emmen wil het komende jaar geen tijdelijke horeca op het Raadhuisplein.

Dat zei Jos Schomaker, bestuurslid van Emmen Vlinderstad, woensdagavond op de startbijeenkomst voor een nieuwe centrumvisie voor Emmen-centrum in de Grote kerk. Die nieuwe visie is nodig nu Emmen, los van alle leegstand in winkelcentra, ook nog te maken heeft met de verhuizing van de dierentuin.

Wildlands Adventure Zoo opent volgende week vrijdag voor het publiek. De toegang is aan het vorig jaar opgeleverde Raadhuisplein. Dat plein is al snel door de bevolking van Emmen in het hart gesloten - alleen is het wachten nog op de horeca. In afwachting van onder meer terrassen bij het Atlas Theater en een project van Peter van Dijk wil de gemeente toestaan dat ondernemers er met een standje gaan staan, het liefst vergunninsgvrij.

Wethouder Bouke Arends heeft daarover donderdagmorgen een gesprek met de horeca van Emmen. Volgens Arends kan elke ondernemer zich melden, maar de horeca lijkt de standplaatsen vooral als concurrentie te zien. De eigenaar van pannekoekenrestaurant Met Stroop Ofzo zei woensdagavond dat hij slapeloze nachten heeft. Hij zit aan de Matissepassage ,,waar niks gebeurt’’ en is bang dat het Raadhuisplein al het publiek vasthoudt.

Schomaker noemt het plan van de gemeente een „idioot idee”. Het levert in zijn ogen slechts extra vloeroppervlak aan verkoopruimte op, terwijl er al zo veel leeg staat. Volgens hem kunnen bezoekers van het Raadhuisplein, „ook heel goed even doorlopen naar het Marktplein’. Daar zitten nu de meeste gevestigde horecazaken van het Emmer centrum. Voor evenementen op het plein wil Schomaker wel een uitzondering maken.

Nieuws

Meest gelezen

menu