Mieke Damsma stopt als burgemeester van Midden-Drenthe. Relatie met gemeenteraad bleef moeizaam. 'Dat is niet goed voor Midden-Drenthe en daarom stop ik'

Burgemeester Mieke Damsma van de gemeente Midden-Drenthe.

Burgemeester Mieke Damsma van gemeente Midden-Drenthe legt haar ambt per 15 november neer.

Dat heeft Damsma de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad donderdag laten weten.

Relatie bleef moeizaam

Damsma was sinds 2017 burgemeester van Midden-Drenthe en zegt tevreden terug te kijken op de afgelopen vier jaar. De relatie tussen burgemeester en gemeenteraad ontwikkelde zich echter moeizaam en is de laatste maanden niet verbeterd.

Andere verwachtingen

,,Ik heb moeten constateren dat de raad andere verwachtingen van zijn burgemeester heeft dan de wijze waarop ik vind dat mijn rol moet worden ingevuld”, stelt de burgemeester. ,,Ondanks wederzijdse investeringen is dat niet veranderd. Dat is niet goed voor Midden-Drenthe en daarom stop ik.”

Damsma blijft wonen in Drenthe en keert dus niet terug naar het zuiden van het land. Ze beraadt zich nog op haar toekomst. ,,De komende weken rond ik eerst mijn zaken bij de gemeente af en dan ga ik de koers uitzetten voor het vervolg van mijn loopbaan.”

Reactie wethouder Dennis Bouwman

Damsma en de wethouders van Midden-Drenthe waren niet bereikbaar voor commentaar donderdagavond, vanwege een vergadering. Wethouder Dennis Bouwman (PvdA) hield het bij een korte reactie: ,,Ik kan zeggen dat we binnen het college altijd plezier hebben samengewerkt. En dat ik veel respect heb voor haar besluit.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu