Mieke Damsma vertrekt uit Midden-Drenthe en iedereen zwijgt, de hoogte- en dieptepunten van een burgemeester in een ijzig stille gemeente

Dat het niet botert tussen burgemeester Mieke Damsma en de gemeenteraad van Midden-Drenthe, is geen verrassing. En dat ze om die reden opstapt evenmin. Dat iedereen zwijgt, maakt haar vertrek extra ijzig.

Blije gezichten en een waarschuwende vinger van CdK Jetta Klijnsma vier jaar geleden bij de installatie van Mieke Damsma als burgemeester van Midden-Drenthe.

Blije gezichten en een waarschuwende vinger van CdK Jetta Klijnsma vier jaar geleden bij de installatie van Mieke Damsma als burgemeester van Midden-Drenthe. Foto: Marcel Jurian de Jong

Heeft Damsma zelf bedacht dat het pluche in Beilen niet haar plek is of is zij achter gesloten deuren onder druk gezet door de gemeenteraad en heeft ze vervolgens de eer aan zichzelf gehouden? Een even terechte als relevante vraag, maar antwoorden blijven uit. De kaken blijven stijf op elkaar bij de raadsleden en eendrachtig verwijzen ze naar het persbericht van donderdagavond.