Militairen vertrekken vanuit Havelte voor missie in Afghanistan (maar eerst volgt nog een quarantaine)

Een laatste omhelzing en kus. 130 militairen van de 43e Gemechaniseerde Brigade zijn vertrokken, voor een zes maanden durende missie in Afghanistan. Op de Johannes Postkazerne in Havelte namen de laatste militairen woensdag op de kiss-and-ride-strook afscheid van familie en vrienden. Ze zitten nu twee weken in quarantaine en vliegen daarna naar Afghanistan.

Een laatste knuffel, een laatste zoen. Militairen van de Johannes Postkazerne in Havelte namen woensdag afscheid van vrienden en familie. Na twee weken quarantaine vliegen ze naar Afghanistan voor een zes maanden durende missie.

Een laatste knuffel, een laatste zoen. Militairen van de Johannes Postkazerne in Havelte namen woensdag afscheid van vrienden en familie. Na twee weken quarantaine vliegen ze naar Afghanistan voor een zes maanden durende missie. Foto: Martijn Bijzitter

Geen massale oploop ditmaal dus van vrienden en familieleden die gewapend met ballonnen en spandoeken afscheid komen nemen. Integendeel zelfs. Defensie heeft in verband met het rondwarende coronavirus voor een sober vertrek moeten kiezen. Daarom worden woensdagmorgen in alle rust de laatste 25 militairen die samen met honderd andere collega’s op missie gaan naar Afghanistan, afgezet op de Johannes Postkazerne in Havelte.

Lees ook

Nieuws

menu