Neem een kijkje in het duurste huis van Drenthe op Funda: dit is miljoenenvilla Magnum Gaudium in Ruinerwold. 'Iedereen zei dat ik gestoord was toen ik dit pand wilde opknappen'

Wie tussendoor over het Haakswold van Meppel naar Ruinerwold rijdt, vergaapt zich vaak aan de prachtigste herenboerderijen die aan het ‘golden endtie’ staan, zoals de lange straat ook vaak wordt genoemd. Aan het begin van deze laan, aan Dijkhuizen midden in Ruinerwold, staat Villa Magnum Gaudium. De chique naam doet het misschien al vermoeden: de ‘stijlvilla’ is momenteel een van de duurste huizen die te koop staat in Drenthe.

Dit is het duurste Drentse huis dat je op Funda kunt vinden

Bijna 1,7 miljoen euro tel je neer als je in het monumentale pand wilt wonen. Anna van der Houwen, de huidige eigenaresse heeft alles, van nok tot fundering, in de oude staat teruggebracht. Stukje bij beetje, want toen ze het 14 jaar geleden kocht was alles in vergevorderde staat van ontbinding. De gemeente had zelfs plannen om het monumentale pand plat te gooien en er nieuwe woningen te bouwen.

Nieuws

menu