Minder acts, maar veel variatie bij Gooi maar in m’n pet festival Emmen

In het centrum van Emmen is zondag het jaarlijkse straatmuzikantenfestival gehouden met de toepasselijke naam ‘Gooi maar in m’n pet’.

Door de coronamaatregelen waren er dit jaar minder muzikanten op de been, maar het aanbod was niet minder gevarieerd.

Corona hield ook het publiek wat op afstand. Van de artiesten (sommigen hadden hun pet op anderhalve meter neergezet) maar ook van het Emmer centrum. Het was gezellig druk, maar je moest wel heel lange benen hebben om over de hoofden te lopen.

Wiegende heupen bij ‘Elvis’

De variatie was enorm. Jonge kinderen op viool, cello en klarinet. Jazzcombo’s, oude hippies en country-duo’s. De Drentse variant van Mumford & Sons was er, de vertolker van het Nederlandse lied zong met een traan en de jonge gasten (met vetkuiven) van Young Memphis lieten met hun rockabilly menig heup wiegen.

In het dagelijks leven is de 11-jarige Jonathan Samplonius uit Emmen erg verlegen, maar met zijn klarinet aan de mond schudt hij alle schroom van zich af.

‘Doodziek, maar ik ga gewoon door’

Ook de bijna 80-jarige Fennie van het accordeonduo Johan en Fennie (Musselkanaal/Ter Apel) was van de partij. Ze is ongeneeslijk ziek en heeft niet lang meer. ,,Ik ben nog misselijk van de laatste chemo, maar ik ga gewoon door. Ik speel vanaf mijn zesde jaar. Muziek geeft vreugde.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Video
menu