Minderjarige mystery guest test sportkantines op naleving alcoholwet

Sportkantines in Borger-Odoorn zijn gewaarschuwd: een minderjarige mystery guest gaat testen of hij of zij een alcoholisch drankje kan kopen.

De leeftijdscontroles worden op gezag van Borger-Odoorn uitgevoerd. De gemeente liet afgelopen jaar steekproeven uitvoeren bij supermarkten. Bij twijfel of een jongere wel 18 jaar is, moet de verkoper naar het identiteitsbewijs vragen.

Twee winkels in de fout

In twee van de elf winkels die door een mystery shopper werden bezocht, werd die regel niet toegepast. Die twee winkels kregen daarna nog zo’n test, maar toen werd gevraagd het identiteitsbewijs te tonen.

Tot tevredenheid van burgemeester Jan Seton. ,,Op jonge leeftijd alcohol drinken is slecht voor de gezondheid. Als gemeente onderschrijven we dan ook de NIX18-campagne, die als doel heeft om het alcoholgebruik onder jongeren tot 18 jaar terug te dringen. Het is goed dat ook onze winkeliers hierin hun verantwoordelijkheid nemen.”

In navolging van de supermarkten worden komend jaar volgens dezelfde formule de sportkantines in de gemeente Borger-Odoorn getest.

Nieuws

Meest gelezen

menu