Mini Meppel wordt nieuw leven ingeblazen

Mini Meppel keert na jaren terug in Meppel. De activiteit waarbij kinderen met hout, zagen, hamers en spijkers een week lang hutten bouwden, wordt komend zomer met Mini Meppel Maritiem nieuw leven ingeblazen.

Mini Meppel nieuwe stijl, kent wel een aantal wijzigingen ten opzichte van de activiteit die in de jaren 70 en 80 van de vorige eeuw onder de Meppeler jeugd enorm populair was. Zo worden er in de nieuwe editie geen hutten, maar boten getimmerd. En ook de locatie is nieuw. Wijkpark Hesselingen wordt verruild voor het Bleekerseiland in het centrum van Meppel. Het terrein aan de Meppeler gracht wordt van 23 tot en met 26 augustus omgetoverd tot een pirateneiland compleet met zandstrand. Streven is om kinderen kosteloos deel te laten nemen.

Veertig jaar na dato is de organisatie in handen van de nieuw opgerichte Stichting Mini Meppel. Timmerlieden en andere vrijwilligers helpen de kinderen tijdens de bouw van de schepen. Medewerkers van werkproject Exped begeleiden Mini Meppel Maritiem. Op de derde dag is er een schouw voor ouders en andere belangstellenden. De laatste dag is de tewaterlating en gaan de kinderen onder begeleiding van de brandweer varen in de Meppeler gracht.

Aan Mini Meppel Maritiem kunnen tweehonderd kinderen in de leeftijd van 6 t/m 12 jaar deelnemen. De inschrijving wordt binnenkort geopend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu