Minister Grapperhaus: coronaregels mogelijk versoepeld voor jongeren

Minister Ferd Grapperhaus. Foto: ANP

Minister Grapperhaus (Veiligheid) overweegt de gedragsregels naar aanleiding van het coronavirus specifiek voor jongeren aan te passen. ,,Ik heb begrip voor de situatie van jongeren, ik trek me dat zeer aan’’, zei de minister maandagavond bij het verlaten van een bijeenkomst met de voorzitters van de veiligheidsregio’s.

,,Jongeren worden ernstig beperkt. Ze doen het voortreffelijk. Een kleine groep deskundigen en de voorzitter van de veiligheidsregio’s gaan met burgemeester Halsema van Amsterdam en twee ministers goed kijken wat we binnen de begrenzing precies kunnen doen om het een beetje draaglijker te maken. Eerst is een definitief advies nodig naar aanleiding van het OMT-advies.’’

Advies

Dat advies, van het Outbreak Management Team, volgt dinsdag. Op basis daarvan zal het kabinet morgenavond bekendmaken of de coronamaatregelen worden versoepeld. ,,Laten we niet de illusie hebben dat we grote stappen kunnen zetten’’, zei minister De Jonge (Volksgezondheid) daar eerder vandaag over, na overleg met premier Rutte en Grapperhaus.

Ook die laatste temperde vanavond nog eens de verwachtingen rond de mogelijke versoepelingen. De huidige coronamaatregelen lopen tot volgende week dinsdag, 28 april.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu