Krijgt FC Emmen toch nog shirts met sponsor Easytoys erop? KNVB wil 'er samen uitkomen'

Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen tijdens een onderbreking van het gesprek met vertegenwoordigers van de KNVB over de veelbesproken sponsordeal met online-seksshop EasyToys. Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

FC Emmen, de KNVB en de Eredivisie CV hebben dinsdag om tafel gezeten om Easytoys als shirtsponsor van FC Emmen te bespreken. De KNVB wil ,,er samen uitkomen”, denkt het bestuur van FC Emmen. Lukt dat niet dan stapt de club alsnog naar de rechter.

De KNVB wees shirtsponsoring door seksshop Easytoys eerder af. In het overleg van vandaag is afgesproken om het artikel uit het Sponsoringreglement Betaald Voetbal waar de KNVB zich op baseerde, op de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal met alle betaald voetbalclubs te bespreken. Doel hiervan is tot een breed gedragen beleid over toegestane sponsoruitingen in het betaald voetbal te komen.

De KNVB heeft volgens het bestuur van FC Emmen toegezegd met een ,,tijdelijke pragmatische oplossing” te komen tot er in december dit jaar een structurele oplossing is. Mocht dit tot niets leiden dan stapt FC Emmen alsnog naar de rechter.

Bevredigend voor EasyToys en FC Emmen

Het bestuur van de club kreeg dinsdag het gevoel dat de KNVB er graag samen uit wil komen. ,,Wij hebben er daarom vertrouwen in dat we samen met de KNVB een oplossing kunnen vinden. Natuurlijk stemmen we alleen in met een oplossing die bevredigend is voor zowel Easytoys als FC Emmen.”

Nieuws

Meest gelezen

menu