Krijgt FC Emmen toch nog shirts met sponsor Easytoys erop? KNVB wil 'er samen uitkomen'

Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen tijdens een onderbreking van het gesprek met vertegenwoordigers van de KNVB over de veelbesproken sponsordeal met online-seksshop EasyToys.

Voorzitter Ronald Lubbers van FC Emmen tijdens een onderbreking van het gesprek met vertegenwoordigers van de KNVB over de veelbesproken sponsordeal met online-seksshop EasyToys. Foto: ANP/Pieter Stam de Jonge

FC Emmen, de KNVB en de Eredivisie CV hebben dinsdag om tafel gezeten om Easytoys als shirtsponsor van FC Emmen te bespreken. De KNVB wil ,,er samen uitkomen”, denkt het bestuur van FC Emmen. Lukt dat niet dan stapt de club alsnog naar de rechter.

De KNVB wees shirtsponsoring door seksshop Easytoys eerder af. In het overleg van vandaag is afgesproken om het artikel uit het Sponsoringreglement Betaald Voetbal waar de KNVB zich op baseerde, op de eerstvolgende algemene vergadering betaald voetbal met alle betaald voetbalclubs te bespreken. Doel hiervan is tot een breed gedragen beleid over toegestane sponsoruitingen in het betaald voetbal te komen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's