Modeondernemer Derksen nu richting Emmer raad: laat winkels ook op zondag open zijn!

Corne Derksen runt in Emmen een omvangrijke kledingzaak. Hij wil dolgraag iedere zondag open. Foto: DvhN

Corné Derksen van de exclusieve kledingzaak Derksen & Derksen in Emmen blijft ervoor strijden om elke zondag open te kunnen. Maandagavond deed hij een beroep op de gemeenteraad om zich hiervoor in te zetten.

Derksen wees erop dat het coronavirus niet bedwongen is en dat Nederland mogelijk nog langere tijd rekening moet houden met besmettingsgevaar en met een anderhalve meter-maatschappij. ,,Door de openingstijden te verruimen, geef je mensen meer kansen om in alle rust de dingen te kopen die zij willen hebben. Het spreiden van het publiek, dat is nu heel belangrijk. En dat kan door winkelbedrijven de ruimte te geven om ook op zondag open te kunnen.’’

Afspraken in het najaar met De Koepel

Het college van burgemeester en wethouders gaat hier niet in mee. Verwezen wordt naar de afspraken die de gemeente ieder najaar maakt met De Koepel over de koopzondagen. De Koepel is de officiële gesprekspartner van alle ondernemersverenigingen binnen de gemeente Emmen.

De huidige afspraken voor het Emmer centrum gaan uit voor één gezamenlijke koopzondag per maand. Daarnaast heeft iedere ondernemer de mogelijkheid om twee extra koopzondagen voor zichzelf aan te vragen.

Wethouder: Collectiviteit is ons ook wat waard

Wethouder Guido Rink (PvdA) zegt dat binnen De Koepel nu geen groot enthousiasme is om winkels iedere zondag open te laten zijn. ,,En de collectiviteit is ons als gemeente ook wat waard. Want het publiek wil op zondag niet bij allerlei winkels voor een dichte deur staan.’’

Volgens Rink staat Derksen evenwel niets in de weg om de komende tijd voor hemzelf de twee extra koopzondagen aan te vragen die hij als individuele centrumondernemer tot zijn beschikking heeft.

‘Geef bedrijven die wel graag willen in ieder geval de kans’

Derksen realiseert zich dat veel van zijn collega’s niet op het loslaten van de regels voor de zondag zitten te wachten. ,,De omzetten dalen door de coronacrisis en dan kijk je naar de kosten. Heel begrijpelijk. Maar geef bedrijven die het wel graag willen in ieder geval de kans’’, zo liet hij eerder weten. Het verzoek dat hij eerder stuurde naar de gemeente werd ondertekend door twee andere winkels in het centrum, schoenenzaak Ziengs en Intersport.

Acht zaken die gevestigd zijn op Emmer bedrijventerreinen stonden ook met hun naam onder het schrijven. Het betreft Carpetright, Gamma, Jysk, Karwei, Kwantum, Leen Bakker, Praxis en Tuinbeurs Nederland.

Nieuws

Meest gelezen

menu