'Moeder in Assen betrapt haar vriend (50) met minderjarige dochter'

Een moeder wist niet wat zij zag toen ze ‘s nachts in haar woning in Assen naar beneden ging om iets te drinken. Volgens haar verklaring zag de vrouw haar minderjarige dochter vooroverbogen staan met haar onderbroek en haar pyjamabroek naar beneden. Haar stiefvader, de toenmalige partner van de moeder, stond achter haar en was aan zijn broek aan het sjorren.

Rechtbank in Assen.

Rechtbank in Assen.

,,Wat gebeurt hier nou”, zou de moeder hebben gezegd. Het meisje van toen 17 jaar vertelde later dat haar stiefvader seks met haar wilde hebben. Ze hadden al veel vaker seks gehad terwijl zij dat eigenlijk niet wilde. De 50-jarige man ontkende dinsdag alles voor de rechtbank in Assen. Zijn inmiddels ex-partner zou alles hebben verzonnen.

Het meisje heeft aangifte gedaan tegen haar stiefvader. Volgens haar begon het allemaal onschuldig met wat aaien begin 2017, maar ging de man steeds verder. Bijna elk weekend als ze bij haar moeder was, had hij seks met haar. Dat stopte toen de moeder hen in de nacht van 10 en 11 maart 2018 betrapte.

Angst om familie kwijt te raken

,,Hij zei dat ik mijn familie kwijt zou raken als ik erover zou praten”, staat in haar slachtofferverklaring. ,,Ik voelde me schuldig en wilde dat het stopte. Ik had veel angst dat ik mijn familie kwijt zou raken. Soms heb ik nog herbelevingen en kan ik moeilijk in slaap komen.”

De officier van justitie acht bewezen dat de man ontucht heeft gepleegd met een minderjarige die aan zijn zorg was toevertrouwd. Tegen de man is 30 maanden cel, waarvan 6 maanden voorwaardelijk, geëist. De rechtbank doet over twee weken uitspraak.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu