Moeder van verdachte met drugschemicaliën in schuur bij huis in woonwijk Nieuw-Roden wint kort geding: burgemeester van Noordenveld mag haar woning niet sluiten

Van de drie verdachten (31, 38 en 39 jaar) die betrokken zouden zijn bij de productie van xtc of speed in een schuur en een woning aan de Brinkstraat in Nieuw-Roden zit alleen de jongste nog vast. Dat bleek donderdag in de rechtbank in Assen.

Vorige maand werden onder meer in Nieuw-Roden, vlak buiten Westerkwartier, chemicaliën en voor miljoenen aan drugs gevonden.

Vorige maand werden onder meer in Nieuw-Roden, vlak buiten Westerkwartier, chemicaliën en voor miljoenen aan drugs gevonden. Foto: Politie

De man (31) woonde samen in een huis in een kinderrijke buurt in Nieuw-Roden met onder meer zijn moeder en zijn zus. Hij is een van de twee bewoners van het dorp die afgelopen zomer door de politie, samen met een Assenaar, is opgepakt op verdenking van betrokkenheid bij een drugslab. Tegen de zin van de burgemeester van de gemeente Noordenveld mag zijn familie van de bestuursrechter in de woning blijven wonen.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's