Mogelijk vluchten naar Manchester vanaf Eelde

Groningen Airport Eelde. Foto DvhN

De Deense luchtvaartmaatschappij Sun-Air gaat mogelijk twee maal per dag vluchten uitvoeren op Manchester vanaf Groningen Airport Eelde (GAE).

Sun-Air heeft voor de vluchten zogenaamde slots gereserveerd vanaf 22 augustus. Volgens woordvoerster Lizette van Dijken van GAE geeft dit aan dat de interesse van de Denen ‘zeer serieus’is. ,,Maar gesprekken over de condities waaronder Sun-Air zou willen vliegen zijn er nog helemaal niet geweest.’’

Manchester zou voor noordelijke reizigers interessant kunnen zijn omdat vanaf Manchester Airport ook intercontinentale bestemmingen als New York, Chicago en Philadelphia worden bevlogen. Ook is er een frequente dienst op London-Heathrow. Manchester is daarmee nog niet de ideale ‘hub’ voor GAE, het vliegveld mikt wat dat betreft nog steeds op Kopenhagen.

Sun-Air zou de twee dagelijkse vluchten willen uitvoren met een Dornier 328, een turboprop aangedreven toestel met een capaciteit van maximaal 33 passagiers. Vanaf Eelde wordt al acht maal in de week gevlogen naar London Southend.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Vliegveld Eelde
menu