Molenhuis en Hulzebos winnen glibberige editie Zuidlaardermarktloop

Recreanten bij de Zuidlaardermarktloop. Foto: Tim Grelling

De Asser hardloper Olfert Molenhuis won zaterdag voor de vierde keer de Rabobank Zuidlaardermarktloop over 10.000 meter, onderdeel van de Rabocup.

Molenhuis komt graag in Zuidlaren. ,,Altijd gezellig. En: mijn vader is er geboren en heeft er een tijd gewoond, dus dat maakt het ook wel extra speciaal.’’ Molenhuis is er meestal succesvol, afgelopen zaterdag opnieuw. Zijn zege was de vierde in de laatste vijf edities.

Hij klokte een tijd van 32.09 minuten. ,,Ik ben zeer tevreden met mijn tijd. Het technische parcours met vele bochten en straatklinkers was door alle regen toch wat glad. Hierdoor was het moeilijk om het tempo vast te houden’’, aldus de winnaar. Jonathan Venema (Havelterberg) werd op 3.11 minuten tweede, Rikjan Bathoorn (Peize) op 3.52 van Molenhuis derde.

Marije Hulzebos snelste vrouw

Marije Hulzebos uit Groningen was in 38.51 minuten de snelste vrouw. ,,In de eerste ronde heb ik lekker gelopen. Helaas had ik in de tweede ronde zware benen waardoor ik behoorlijk wat verval had. Maar toch ben ik onder de 39 minuten gebleven en dus ben ik tevreden’’, stelde de winnares. Hillie Koops uit Gasselte werd tweede op 1.42 minuut, de Appingedamse Renske Linstra eindigde als derde met een achterstand van 2.33 minuten.

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu