Rockers Mooi Wark nemen liefdesverklaring voor gebarentolk Irma op: 'Ze is een lichtpuntje in alle zwaarmoedige berichten'

Gebarentolk Irma Sluis. Foto: ANP

Mooi Wark heeft een lied gewijd aan gebarentolk Irma Sluis. In het lied Oh Irma, dat dinsdag online wordt gelanceerd, verklaart de band de liefde aan de vrouw die tijdens de coronapersconferenties de woorden van premier Mark Rutte in gebarentaal omzet.

Het lied, uiteraard in Drents dialect gezongen, is vrijdagavond voor het eerst te horen in het NPO Radio 5-programma Volgspot. De clip, waarin het lijkt alsof Irma Sluis de tekst zelf met haar handen 'vertolkt’, gaat dinsdag online in première.

Rustiger liedje

,,Normaal zijn wij van het steviger gitaarwerk", stelt zanger en bassist William Bossong. ,,Maar dit lied is wat rustiger van toon. Voor ons, en ik denk heel Nederland, is Irma een lichtpuntje geworden in alle ernstige en zwaarmoedige berichten over het virus. Ze straalt een serene rust uit, met haar natuurlijke uitstraling en haar mooie handbewegingen. En het belangrijkste: het lijkt ons oprecht een hele leuke vrouw."

 

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu