Moordverdachte Emmen wordt opnieuw onwel en is afgevoerd uit de zittingszaal

De rechtbank in Assen. NDC Mediagroep

Moordverdachte Michael N. (20) uit Emmen is zojuist tijdens de zitting in de rechtbank in Assen onwel geworden. Hij is in zijn rolstoel afgevoerd.

Tegen N. is donderdag 9 jaar geëist voor het doden van zijn huisgenoot en Duitse medestudente Leonore (20). Zijn advocaat was aan het woord toen hij plotseling onwel werd. Twee weken geleden is een zitting tegen N. afgeblazen, omdat de verdachte onderweg van de rechtbank naar de gevangenis onwel werd en gereanimeerd moest worden.

Black-out

Volgens zijn advocaat Marieke Wormmeester heeft hij een black-out gehad. Toen N. wegviel, werd hij met zijn advocaten terug naar het cellencomplex van de rechtbank gebracht. Een van de rechters suggereerde dat de advocaten straks bij een eventuele nieuwe black-out van N. gewoon doorgaan met hun verhaal. N. zal in dat geval onder begeleiding van de parketpolitie worden afgevoerd.

Medicijnen niet gekregen

De zitting wordt hervat. De rechter vraagt of het nu weer een beetje gaat met N. Hij knikt voorzichtig. De rechter stelt voor dat als hij weer wegzakt, dat hij de nodige hulp krijgt. Zij verzoekt de advocaten om in verband met de tijd wel door te gaan met hun pleidooi. Volgens zijn advocaat is er bij vertrek uit de psychiatrische afdeling van de gevangenis iets misgegaan, waardoor hij zijn medicijnen niet op tijd heeft gekregen. Dat is nu wel geregeld, zegt zij.

De zitting is inmiddels afgelopen.

Nieuws

Meest gelezen

menu