Musea kunnen geld krijgen voor kleine corona-ongemakken

Kleine musea als het Klompenmuseum in Eelde, met voorman Bertus van den Hof, kunnen geld krijgen voor kleine aanpassingen aan de coronacrisis. Foto: DvhN

Kleine en middelgrote musea kunnen subsidie van de provincie krijgen om allerlei kleine aanpassingen vanwege de coronacrisis te regelen.

„Sommige musea hebben meer en jongere vrijwilligers nodig omdat ze zittende medewerkers wat op leeftijd zijn en voorzichtig in verband met corona”, noemt gedeputeerde Cees Bijl (PvdA) als voorbeeld. „Van ons kunnen ze dan een bijdrage krijgen om die vrijwilligers te werven, of om hun een extra blijk van waardering te geven.”

Daarnaast moeten musea geld steken in digitale ontwikkelingen, bijvoorbeeld om mensen in staat te stellen via internet een kaartje te kopen. Bijna iedereen pint tegenwoordig, soms zijn er nog voorzieningen nodig om medewerkers en gasten te beschermen tegen besmetting. De provincie heeft nu een budget van 250.000 euro beschikbaar gesteld uit het Drents Noodfonds Cultuur.

Een museum kan daar maximaal 5000 euro uit krijgen, minimaal moet het gaan om 2500 euro. Bijl wil het de musea zo gemakkelijker maken zich aan de RIVM-richtlijnen aan te passen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu