Muziekweekend Pesse scoort wéér

De drie prijswinnaars (v.l.n.r. Jack Reinders, Bernard ten Oever en Gerbrand Takens) krijgen de trofee uit handen van burgemeester Karel Loohuis. FOTO: GERRIT BOER

Nog even en Hoogeveen heeft een eigen Zwarte Cross, compleet met camping én grote namen. Dat stelt de jury over de Hoogeveners van het Jaar 2016: de stichting Muziek 2000 Pesse.

Waar een klein dorp groot in kan zijn. Die woorden zijn volgens de jury van de verkiezing Hoogevener van het Jaar 2016 van toepassing op Pesse, en specifiek op de organisatoren van het bekende Muziekweekend: Jack Reinders, Bernard ten Oever en Gerbrand Takens.

Tijdens de nieuwjaarsreceptie van de gemeente Hoogeveen, maandagavond, werd het drietal verrast met de uitverkiezing. Ze belichamen de stichting Muziek 2000 Pesse, die al jaren garant staat voor een meerdaags muziekfeest in een grote feesttent aan de Pesserveldweg. De avond voordat het feest begint, stelt de organisatie de tent beschikbaar voor het Giga G Festival, waar Nederlandse artiesten optreden voor jongeren met een beperking.

Grote namen

Vorig jaar trok het vijftiende Muziekweekend Pesse in totaal ruim 12.000 bezoekers. Het publiek kon genieten van bekende bands als Status Quo, Kensington en Within Temptation. En de line up voor dit jaar mag er ook zijn. Op 19 en 20 mei komen onder anderen Golden Earring, Anouk en Waylon naar Pesse.

Volgens de jury van de Hoogevener van het Jaar kon men dit jaar kiezen uit een ‘indrukwekkende lijst’ Hoogeveners, die zich betekenisvol voor de samenleving hebben ingezet. Hij of zij moet, zo luiden de criteria, op een positieve manier de aandacht op Hoogeveen vestigen, een goede reputatie hebben en een beetje anders zijn.

Dat kan door actief te zijn in het verenigingsleven, bedrijfsleven, de cultuur, de inzet voor een goed doel of de organisatie van een evenement. Volgens de jury is de winnaar van dit jaar actief op het snijvlak daarvan. ,,Zij brengen mensen uit alle lagen van de bevolking bij elkaar’’, aldus het juryrapport, waarin ook de positieven effecten voor de regionale economie worden genoemd.

Normaal

Bekend en succesvol uithangbord van het Muziekweekend Pesse was jarenlang Normaal. Nadat voorman Bennie Jolink vanwege zijn gezondheid met optreden stopte, ging de organisatie met nieuw elan op zoek naar andere bands en artiesten. Met veel succes. Reinders, Ten Oever en Takens weten zich gesteund door een legertje van zo’n 150 vrijwilligers.

Vrijwilligers stonden ook centraal in de nieuwjaarstoespraak van burgemeester Karel Loohuis. Hij bewierookte de belangeloze inzet van deze burgers en riep op tot méér vrijwilligers. ,,Als iedereen twee uur per twee weken vrijwilligerswerk zou doen, zou dat een wereld van verschil maken’’, sprak Loohuis, die vervolgens de campagne Vrijwillige Inzet startte.

De burgemeester vond verder dat Hoogeveen de weg van voorzichtigheid, middelmaat en zuinigheid moet verlaten, indien de gemeente in economisch opzicht boven het maaiveld wil uitkomen. ,,We moeten inzetten op een goede en snelle autoverbinding tussen Hoogeveen en Twente en een goede spoorverbinding tussen Hoogeveen en Emmen, met als logische tussenstap een intercitystation.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu