N376 bij Sleen gaat twee maanden op de schop: bussen rijden tijdelijk door het dorp

De N376, op achtergrond de kerktoren van Sleen. Foto: DvhN

De N376 bij Sleen gaat de komende maanden op de schop en is afgesloten van maandag 21 september tot en met vrijdag 13 november.

De provincie laat de weg breder en veiliger maken. Ook krijgen de rijbanen een andere inrichting en een nieuwe laag asfalt.

Doorgaand autoverkeer moet de komende maanden rekening houden met een omleiding via de N34. Bussen rijden in de genoemde periode door het dorp Sleen.

Niet 60, maar 80 kilometer per uur met geluidsarm asfalt

Na 13 november geldt op de weg een maximumsnelheid van 80 kilometer per uur, in plaats van 60 kilometer per uur. Dat kan op een veilige manier vanwege een bredere wegindeling en nieuwe markeringen op het wegdek.

De provincie besloot vorig jaar dat de verkeersdrempels op de N376 bij Sleen gaan verdwijnen, terwijl op de provinciale weg de maximumsnelheid omhoog gaat van 60 naar 80 kilometer per uur . Daar was aanvankelijk veel kritiek op, ook vanuit Dorpsbelangen Sleen-Diphoorn: veel kinderen steken de Molenesweg op verschillende plekken over, terwijl de weg in het verleden doelwit was van meerdere ernstige ongelukken.

Gedeputeerde Henk Brink kwam vervolgens met aanvullende maatregelen: de aanleg van een voorsorteerstrook voor het verkeer komende vanuit de richting Erm dat linksaf wil slaan, de Bannerschultestraat op, maar ook een rotonde bij de afslag naar Diphoorn.

Veilige fietsoversteek

Bij Sleen komt geluidsarm asfalt en bij de rotonde Noord-Sleen komt een veilige fietsoversteek. Ook komt er een nieuwe rotonde bij de Boelkenweg en een vak op de N376 waar voertuigen vanuit de richting Erm linksaf kunnen bij de Bannerschultestraat. De bushalte bij de begraafplaats vervalt, omdat deze te weinig wordt gebruikt.

Busvervoer door centrum

Bussen rijden tussen 21 september en 13 november door het centrum van Sleen. Dat betekent dat de bus niet stopt bij de haltes bij de Boterakkersweg en de Boelkenweg. De bushalte aan de Langakkerweg blijft in deze periode grotendeels wel beschikbaar.

Omleidingsroute N34 via N376

Vanwege de afsluiting van de N34 is de N376 in het weekend van vrijdag 16 oktober 18.00 uur tot en met maandag 19 oktober 6.00 uur wél open. Dan loopt de omleidingsroute van de N34 via de N376.

De 31 kilometer lange N376 loopt van Noord- naar Zuid-Drenthe, van Rolde via Schoonoord en Sleen naar Nieuw-Amsterdam.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu