NHL Stenden behoort opnieuw tot de beste vier hogescholen van Nederland. Dit zijn de elf 'Topopleidingen' van dit jaar

NHL Stenden in Emmen. Foto: NHL Stenden

Voor het vierde jaar op rij staat NHL Stenden Hogeschool in de top 4 van beste hogescholen van ons land. Dat blijkt uit de nieuwe Keuzegids hbo 2022.

Maar liefst elf opleidingen van de hogeschool hebben het predicaat Topopleiding 2022 verdiend.

NHL Stenden heeft 24.000 studenten op acht vestigingen, waaronder Groningen, Assen, Emmen en Leeuwarden.

Beste associate degrees

Nieuw dit jaar is de ranking van de associate degrees (Ad). Naar deze vorm van tweejarig praktijkgericht hbo-onderwijs is steeds meer vraag vanuit het werkveld. De Ad’s NHL Stenden haalt met haar bovengemiddelde score de eerste plek in deze ranking en mag dit jaar de kwaliteitszegel ‘Beste associate degrees’ dragen. De Ad Online Contentcreator is bovendien uitgeroepen tot Topopleiding.

‘Brug slaan tussen mbo en hbo’

Voorzitter Erica Schaper van het College van Bestuur van de hogeschool ziet dit als een mooie erkenning. ,,Ook al is dit opleidingsniveau nog een jonge loot binnen het hoger onderwijs, de Ad’s zijn nu al van grote meerwaarde voor studenten, ons onderwijssysteem én voor de arbeidsmarkt. We slaan een brug tussen het middelbare beroepsonderwijs en het hoger onderwijs en maken zo ons onderwijs toegankelijker.”

Ad Online Contentcreator-studente Ilse Borst ziet de Ad als een goede tussenstap. ,,Omdat je na twee jaar een Ad-diploma hebt op hbo-niveau. Ik kan altijd nog kijken of ik daarna verder wil voor een bachelor of dat ik eerst aan het werk ga. Met een Ad-studie blijven deze opties open. En twee jaar is prima te doen en makkelijk te overzien.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu