Jayvion (11) is eerste kinderburgemeester van Emmen. 'Kinderen met een beperking mogen zich niet buitengesloten voelen'

De 11-jarige Jayvion Hasewinkel is de allereerste kinderburgemeester van Emmen. Dit werd vrijdagavond bekendgemaakt tijdens de gemeentelijke nieuwjaarsreceptie in het Atlas Theater aan het Raadhuisplein. Maik Reuvers is de nieuwe Emmenaar van het jaar en Bernard Gepken kreeg de cultuurprijs.

Emmen heeft haar eerste kinderburgemeester gevonden in Jayvion. Trots poseert hij met zijn ambtsketting naast collega-burgemeester Eric van Oosterhout.

Emmen heeft haar eerste kinderburgemeester gevonden in Jayvion. Trots poseert hij met zijn ambtsketting naast collega-burgemeester Eric van Oosterhout. Foto: Jaspar Moulijn

De functie van kinderburgemeester was in trek. Bijna dertig jongens en meisjes in de basisschoolleeftijd solliciteerden. Zij stuurden mailtjes, striptekeningen en maakten filmpjes om hun motivatie onder de aandacht te brengen. In de jury zaten de echte burgemeester Eric van Oosterhout, wethouder Dewy Leal en de raadsleden Marinus Kasteleijn (50 Plus), Monique Hekhuis (Wakker Emmen) en Joey Koops (D66). Nadat er na een selectie drie kandidaten overbleven, viel de keus uiteindelijk op Jayvion.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's