NPO Radio 4 Stembus stopt zondag in Smilde, Nieuw Schoonebeek, Nieuwlande en Coevorden

Foto: NPO Radio 4.

De NPO Radio 4 stembus rijdt vanaf vrijdag door Nederland om mensen te vragen naar hun favoriete muziek voor de Klassieke Top 400 (voorheen de Hart & Ziel lijst). Zondag rijdt de bus door Drenthe en stopt dan onder andere bij Onderduikersmuseum De Duikelaar in Nieuwlande en de Koepelkerk in Smilde.

Een ruime week lang reist de NPO Radio 4 Stembus door heel Nederland om stemmen op te halen en live muziek te brengen op onverwachte plekken.

Eerste halte in Drenthe is de Koepelkerk in Smilde, waar de organist zijn mooiste klassieke muziek kiest. Daarna rijdt de bus naar vliegschool Randonaero in Nieuw Schoonebeek, waar een van de instructeurs gek is van klassiek.

Lunchconcert Nieuwlande

In Onderduikersmuseum de Duikelaar in Nieuwlande verzorgen musici van het Noord Nederlands Orkest een lunchconcert dat om 12.45 uur begint aan de Julianalaan 3.

Koken met klassieke muziek

De stembus rijdt ook langs een verpleeghuis in Coevorden waar de kok graag kookt met klassieke muziek. Als laatste gaat de bus naar dirigent Loes Visser die een pleidooi houdt voor vrouwelijke componisten.

Route en stemmen

De route van de bus is te volgen via www.nporadio4.nl. Niet alleen bij de bus, maar ook online kan worden gestemd tot vrijdagavond 9 oktober, 20:00 uur.

De Klassieke Top 400 wordt uitgezonden van maandag 19 tot en met vrijdag 23 oktober.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu