Na 1 september gepland, maar ook Emmer shantyfestival gaat niet door

Het Shanty & Seasong festival in Emmen trekt altijd duizenden liefhebbers. Dit jaar gaat het evenement niet door. Foto: Collectie Piratenkoor De Stormvogels

Het Shanty & Seasong festival dat op zondag 13 september in het Emmer centrum zou worden gehouden gaat niet door. Vanwege de coronacrisis heeft de organisatie er nu al voor alle zekerheid een streep door gezet.

Voor dit jaar stond de 18de editie van het altijd goed bezochte en gratis toegankelijke festival gepland. Op 8 podia in het centrum zouden 24 koren optreden. ,,Koren uit alle delen van het land en ook nog enkele koren uit Duitsland’’, zegt voorzitter Hans Groenendal van stichting Shantycultuur Emmen.

Het kabinet verbood deze week vanwege de coronacrisis alle festivals die voor 1 september gehouden zouden worden. ,,Wat er straks besloten gaat worden, is nog onduidelijk. Maar het lijkt ons ondenkbaar dat wij nog geen twee weken na 1 september een festival met 24 koren en duizenden bezoekers gewoon door kunnen laten gaan’’, zegt Groenendal.

De Emmenaar denkt dat de regel om anderhalve afstand van elkaar te houden nog wel even blijft bestaan. Hij wijst er ook op dat de koren uit alle windstreken komen. ,,Dat betekent dat er veel gereisd moet worden. Bovendien ligt de gemiddelde leeftijd van de koorleden rond de zeventig. Ook daar moet je rekening mee houden. Trouwens, vanwege corona repeteren de koren al langere tijd niet en dat zal zeker tot 1 september zo blijven.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu