Na Rembrandt is het nu ook tijd voor Van Gogh in de oude stal van de giraffes in Emmen. 'Al tussen de 60.000 en 70.000 bezoekers'

Met het schilderen van een replica van De Nachtwacht maakten amateurkunstenaars indruk in Emmen. Rembrandt is allerminst uit het oog verloren, maar de koers is wel wat verlegd. Wie gaat kijken in het atelier - een voormalige giraffenstal - ziet dat nu ook Van Gogh een grote inspiratiebron is.

Geert Joling (op voorgrond) en Jan Willem van Steenpaal in de voormalige giraffestal van het Noorder Dierenpark. Na het schilderen van een replica van de Nachtwacht richten de amateurkunstenaars zich nu onder meer op het maken van een groepsportret in de stijl van Van Gogh met elementen van Rembrandt.

Geert Joling (op voorgrond) en Jan Willem van Steenpaal in de voormalige giraffestal van het Noorder Dierenpark. Na het schilderen van een replica van de Nachtwacht richten de amateurkunstenaars zich nu onder meer op het maken van een groepsportret in de stijl van Van Gogh met elementen van Rembrandt. Foto: Boudewijn Benting

Tussen de 60.000 en 70.000 bezoekers. Meer dan een Feyenoord-stadion en een FC Emmen-stadion vol. Zoveel belangstellenden hebben sinds begin 2019 de kunstenaarswerkplaats in de voormalige giraffenstal van het Noorder Dierenpark bezocht. ,,Veel hè? En dan hebben we in tussentijd die rottige coronaperiode ook nog gehad, waardoor alles stil lag’’, zegt Geert Joling.

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's