Na alle oponthoud is het zover: de slagbomen voor betaald parkeren bij het Gasselterveld en recreatieplas ‘t Nije Hemelriek werken. Nét op tijd voor een zonnig paasweekend

De toegangspoortjes voor het parkeerterrein. Foto: Marcel Jurian de Jong

De slagbomen van het Gasselterveld zijn sinds maandagochtend dicht. Wie bij het recreatiegebied wil parkeren, ontkomt nu echt niet meer aan het kopen van een kaartje.

Vanwege grote parkeeroverlast en files wilden Staatsbosbeheer, provincie en gemeente al in juni 2021 betaald parkeren invoeren. Besloten werd de invoering uit te stellen tot het nieuwe jaar. Dat had te maken met technische problemen.

Op 1 april had het dan zover moeten zijn, maar vandalen sloopten de parkeerautomaat op het terrein bij ‘t Nije Hemelriek.

Nu is het dus wel zo ver. ,,Het was gisteren nog rustig”, vertelt boswachter Linde Veldhoen, die via een digitaal systeem kan zien hoeveel bezoekers in- en uitrijden. Met een zonnig paasweekend voor de deur, kan dat zomaar veranderen. Parkeren kost 6 euro per dag of 2 euro per uur.

Niet langs de weg

De slimme bezoeker die denkt zijn auto gewoon even verderop gratis te parkeren, kan weleens een extra duur bezoekje aan de recreatieplas krijgen. Langs de weg mogen bezoekers niet langer parkeren, de auto kan worden weggesleept of de eigenaar krijgt een boete.

Nieuws

menu