Na een jaar van verzet bereiken recreanten van park Meerzicht hun ultieme doel: ze kopen de camping terug. 'Iedereen kan hier gewoon blijven'

De huiseigenaren van park Meerzicht in Matsloot kopen hun camping terug van vakantieparkengigant EuroParcs. Vrijdag is de handtekening officieel gezet.

Het bestuur van de vereniging Parkbelangen Meerzicht op hun eigen camping. Van links naar rechts: Eric Veenstra, Tanja Tamina, Martin Kroes, Gert Oostenbrug, Daniella van Gennep, Jos Greiving en Tim Willems Kruize.

Het bestuur van de vereniging Parkbelangen Meerzicht op hun eigen camping. Van links naar rechts: Eric Veenstra, Tanja Tamina, Martin Kroes, Gert Oostenbrug, Daniella van Gennep, Jos Greiving en Tim Willems Kruize. Foto: Jaspar Moulijn

Het staat zwart op wit: de Vereniging Parkbelangen Leekstermeer (VPL) wordt officieel eigenaar van hun park Meerzicht. Bij de vereniging zijn alle 52 eigenaren van een recreatiewoning op het park aangesloten. Allemaal kopen ze hun eigen plek op het park en blijven ze. „Het is echt fantastisch. Het is zo’n geweldig plekje”, zegt Daniëlla van Gennep van VPL.

Van protestactie naar groot feest

Dit artikel is alleen te lezen voor onze abonnees.

Kies voor een van de onderstaande abonnementen om direct verder te lezen.
PREMIUM heb je al voor maar € 1,50 per week!

Abonnement

PREMIUM -50%

Alle online artikelen lezen
€ 3,00€ 1,50
per week

Upgrade (optioneel)

Digitale krant
  • Ma t/m za de krant online lezen
+ € 1,00
per week
Digitale krant + Weekend
  • Ma t/m za de krant online lezen
  • Zaterdag de weekendkrant op papier
+ € 2,00
per week
Geen extra's