Na 'fantastische' herstart moet restaurant De Drommedaar in Emmen ineens dicht: weliswaar maar een dagje, maar had dat onderhoud niet eerder gekund?

Wouter van Liere voor restaurant De Drommedaar in Emmen. Archieffoto: DvhN

Zijn ze eindelijk weer open, moeten ze ineens noodgedwongen weer dicht. Eigenaar Wouter van Liere van restaurant De Drommedaar in Emmen snapt niet waarom het geplande onderhoud aan het gasnetwerk hem pas een dag van tevoren is verteld.

En misschien nog wel belangrijker: had dat onderhoud niet wat naar voren gehaald kunnen worden, in de weken dat het restaurant vanwege de coronamaatregelen geen gasten mocht ontvangen?

Woensdagochtend kreeg Van Liere het onheilspellende telefoontje van de gemeente Emmen: donderdag gaat vanwege groot onderhoud aan het netwerk het gas eraf in het Rensenpark (de oude dierentuin). Tot wellicht het eind van de middag, dus het leed is te overzien. Maar het tijdstip is te laat voor Van Liere om dan nog met de voorbereidingen te beginnen. ,,Bovendien is er geen volledige zekerheid dat we dan wel gas hebben. Daar kunnen we niet op gokken.’’

‘Fantastische herstart’

Er restte Van Liere woensdagochtend niets anders dan de 24 reserveringen voor de donderdag af te bellen. ,,Net nu we zo’n fantastische herstart hebben. Eindelijk mogen we weer. Weliswaar met maar maximaal dertig gasten in het restaurant, maar we zijn er weer. We zitten lekker in de flow en nu dit. Het is ontzettend balen.’’

Ook de gemeente vindt de kwestie erg vervelend. ,,Wij kregen pas laat van Enexis te horen dat er groot onderhoud zou plaatsvinden. Daarom konden we ook pas laat de huurders van onze panden hierover informeren’’, zegt gemeentewoordvoerder Inge Frieso.

Begrip

De gasten die Van Liere moest afbellen toonden begrip voor de situatie. ,,Het waren ook nog eens vooral vaste gasten, die voor de eerste keer na de gedwongen sluiting weer zouden terugkomen’’, zegt Van Liere.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu