Na jaren van vertraging gaat de Boerhoorn in Rolde dan eindelijk tegen de vlakte voor gedeeltelijke nieuwbouw

De sloop van de Boerhoorn in Rolde is begonnen Foto: DvhN/Bas van Sluis

Wethouder Henk Heijerman (Gemeentebelangen) van de gemeente Aa en Hunze kan er na jaren wel een boek over schrijven. Donderdag was er dan eindelijk het moment waar hij en velen met hem op hadden gewacht: de Boerhoorn wordt gesloopt.

Met een spuitbus zette Heijerman donderdagmiddag een groot blauw kruis op de muur van de Boerhoorn, gebouwd in 1975. Met een grote glimlach loopt hij weg en kan de sloper zijn kraan tegen de muur van betonblokken aanzetten. In mum van tijd staat er weinig van de muur meer overeind.

Eindelijk. De Boerhoorn gaat dan ein-de-lijk tegen de vlakte.

Pittig dossier

Een bijzonder moment, zo zei Heijerman even daarvoor al tegen de ruim zestig aanwezigen. ,,Dit is al vijf jaar een pittig dossier voor de gemeente Aa en Hunze. Het kan ook niet langer wachten”, vertelde de wethouder die aangaf er als bestuurder veel energie in te hebben gestoken.

Een pittig dossier is De Boerhoorn zeker geweest. Niet in de laatste plaats omdat de kosten toch aanzienlijk toenamen voor de gedeeltelijke sloop en nieuwbouw. In de aanvankelijke plannen werd uitgegaan van een kostenpost van 2,5 miljoen euro. Dat bleek uiteindelijk te rooskleurig: voor 3,3 miljoen euro gaat bouwbedrijf Hendriks uit Assen aan de slag in het centrum van Rolde.

September 2021

Ook is er al meerdere malen een opleveringsdatum genoemd. In april 2018 kregen raadsleden te horen gekregen dat het multifunctionele centrum in het eerste kwartaal van 2020 zou worden opgeleverd. Heijerman: ,,September 2021 hopen we dat de inwoners van Rolde naar de vernieuwde Boerhoorn kunnen.”

De Boerhoorn wordt, met uitzondering van het sportgedeelte, in zo’n twee weken gesloopt. Daar komt dan het nieuwe multifunctioneel centrum (mfc) met een gezondheidscentrum voor in de plaats. In het gezondheidscentrum komen onder andere drie huisartsen en de fysiotherapeut te zitten. Wethouder Heijerman is daar ook zeer blij mee. ,,Uiteindelijk kunnen we aan de slag.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu