Het heeft twee decennia geduurd, maar nu is Meppen dan veiliger. Met asfalt in plaats van klinkers, een 30-kilometerzone en fietsstroken

Ze hebben er lang op moeten wachten. Flink om moeten zeuren. Om moeten bedelen, bijna. Maar twintig jaar na de eerste voorbereidingen heeft Meppen nu dan tóch een veiliger dorpshart.

,,Zo, en nu gaan we knippen'', zei Bert Bruinsma nadat hij alle tegenwerking van de gemeente Coevorden nog eens uit de doeken had gedaan. Links wethouder Bea Meppelink (BBC2014).

,,Zo, en nu gaan we knippen'', zei Bert Bruinsma nadat hij alle tegenwerking van de gemeente Coevorden nog eens uit de doeken had gedaan. Links wethouder Bea Meppelink (BBC2014). Foto: Jan Anninga

Bij de opening van de vernieuwde Mepperstraat vrijdagmiddag haalde Bert Bruinsma, voorzitter van dorpsbelangenclub De Lange Möpper, de omvangrijke voorgeschiedenis van de weg dwars door het dorp nog maar eens aan. Twintig jaar geleden al onderzocht een werkgroep welke maatregelen wenselijk zouden zijn om de snelheid uit de Mepperstraat te halen. En lawaai, want doorgaand vrachtverkeer veroorzaakte heel wat geluidsoverlast op de klinkerweg.

Altijd was er wel wat