Naast bruiloften gaat De Kruimel in Gasselte nu ook een 'foodtruck-restaurant' beginnen

Populaire trouw- en feestlocatie De Kruimel start vanaf Tweede Pinksterdag met een foodtruck-restaurant. Eigenaresse Carolien Pepping (54) duikt daarmee in een gat dat door de coronacrisis is ontstaan.

Carolien Pepping van De Kruimel die, na een turbulente tijd, een foodtruck-restaurant begint. Links van haar Ilona Meppelink

Carolien Pepping van De Kruimel die, na een turbulente tijd, een foodtruck-restaurant begint. Links van haar Ilona Meppelink Foto: Harry Tielman

We hoeven er niet omheen te draaien: de afgelopen maanden zijn heel zwaar geweest voor de 54-jarige Carolien Pepping van het roemruchte café De Kruimel in Gasselte. Een half jaar geleden overleed haar man, haar maatje, Dries Pepping veel te jong aan de gevolgen van longkanker. ,,Dat is zwaar. En dat is het nog steeds. Dan komt die coronacrisis er ook nog overheen.”

‘Roeien met de riemen die je hebt’

Even tuurt ze voor zich uit. Haar ogen worden vochtig, niet gek na zo’n turbulente tijd. Maar dan, recht ze haar rug. Pepping wil niet bij de pakken neer gaan zitten. Helemaal niet zelfs, vertelt ze in de serre van de populaire trouwlocatie in het hartje van Gasselte. Ze zit daar samen met bedrijfsleidster Ilona Meppelink (39). Samen hebben ze een plan opgevat: ,,We gaan naast onze bruiloftsarrangementen ook een Foodtruck-restaurant beginnen. In de tuin van De Kruimel.”

Ja, het is roeien met de riemen die je hebt, vertellen Pepping en Meppelink. Net zoals veel andere horeca-ondernemers is er een flink gat geslagen in de verwachtingen. Want het mag geen verrassing zijn dat aankomende bruidsparen zenuwachtig beginnen te worden en zelfs alles afblazen. Of de boel verzetten. Tot na de coronacrisis. Zo waren er in De Kruimel voor de maand juni twintig bruiloften gepland. Zes gaan er door. ,,Met het restaurant willen we van vrijdag tot en met zondag open zijn. Eten doen we all-in. Het zal om hetzelfde eten gaan dat we ook bruiloftsgasten voorschotelen. Nijlbaars bijvoorbeeld. En vlees rechtstreeks van de barbecue.”

Als de 54-jarige eigenaar het zegt, begint ze te stralen en wijst ze naar de grote tuin. ,,Daar komt de barbecue te staan. Naast de foodtruck. En er komt een grote tent, een beetje in festivalsferen. We hangen lampionnen op, leggen strobalen neer.” En de coronaregels? ,,Ja natuurlijk houden we ons daaraan. Alles komt op anderhalve meter afstand van elkaar met voldoende ruimte tussen de tafels”, vertelt Meppelink. Hoeveel gasten - iedereen moet reserveren via de website van De Kruimel - er dagelijks terecht kunnen is nog onduidelijk. ,,Bij mooi weer hebben we meer ruimte dan bij slecht weer.”

Blijvertje?

Afgelopen week is er een brainstormsessie geweest met het personeel. Het leverde een stroom aan ideeën op, vertelt Meppelink. ,,Je krijgt er ook weer energie van. Er komt een speelhoek voor de kinderen. We gaan loungebankjes neerzetten bij ons strandje.” Pepping: ,,Dat is een lekker gevoel. Dat we in ieder geval weer aan de slag kunnen.”

Of het Foodtruck-restaurant een blijvertje is, weten de dames nog niet. ,,We gaan in juni in elk geval kijken of het aanslaat en of er misschien meer gaten gaan vallen in de agenda”, zegt Meppelink. ,,Maar we zijn optimistisch.”

Pepping vult aan: ,,Vooralsnog gaan de bruiloften in juli en augustus gewoon door. De maatregelen worden ook versoepeld dus er kan ook meer. Dat zeg ik ook tegen de aanstaande bruidsparen. Het kan altijd nog afgezegd worden. Laat het eerst maar gewoon staan. Dat gebeurt eigenlijk ook altijd.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu