Natuurbad Zandpol dolblij met supermoderne camera ('Helaas is dit nodig')

Natuurbad De Zandpol wordt in de benen gehouden door vrijwilligers. Foto: DvhN

Bij het natuurbad De Zandpol nabij Zandpol is een supermoderne beveiligingscamera geplaatst. De camera brengt volgens bestuurslid Henk van der Horst haarscherp in beeld wat er in en bij het bad gebeurt.

De nieuwe camera vervangt een ouder exemplaar die kapot was gegaan. ,,Die camera maakte aanzienlijk minder scherpe beelden dan de camera die er nu hangt. Ook als er ‘s nachts dingen gebeuren, kunnen we dat nu terugzien. De camera draait en brengt een groot deel van het bad in beeld’’, zegt Van der Horst.

De camera kon de stichting Zwembad De Zandpol aanschaffen dankzij een bijdrage van de stichting Welzijn Veenoord/Nieuw-Amsterdam. ,,Helaas is dit nodig’’, zegt Van der Horst. ,,Het natuurbad wordt met een zekere regelmaat bezocht door jongeren die dingen vernielen en troep maken.’’

Ook mensen die er de hond uitlaten

Ook zijn er lieden die er de hond uitlaten, terwijl op borden heel duidelijk staat aangegeven dat dit verboden is. ,,Hopelijk schrikt de camera ook mensen af die met dit soort bedoelingen naar het natuurbad komen.’’

De camera die is vervangen, is overigens niet kapot gegaan door vandalisme. Buiten het bad staat er nog een oudere camera die gericht is op de fietsenstalling.


Natuurbad De Zandpol was jarenlang een echt zwembad, met een badmeester, zwemlessen, kassa’s en duikplanken. Vanwege bezuinigingen maakte de gemeente Emmen daar jaren geleden een vrij toegankelijk natuurbad van. Stichting Natuurbad De Zandpol zorgt sindsdien voor de voorzieningen op het terrein.

Dit gezelschap, dat bestaat uit louter vrijwilligers, wordt financieel gezien vooral in de benen gehouden door donateurs. Het bad trekt vooral publiek uit Zandpol, Schoonebeek en Nieuw-Amsterdam/Veenoord.

Nieuwe speeltoestellen en nieuwe leggers op de brug

Vorig najaar werd het bad voorzien van nieuwe speeltoestellen en op drie bruggen zijn leggers geplaatst van biocomposiet. Een deel van de oude toestellen voldeed niet meer aan de veiligheidseisen en was eerder dat jaar verwijderd.


De houten loopplanken op de bruggen hadden eveneens hun beste tijd gehad. Met een zekere regelmaat troffen vrijwilligers planken aan waar stukken vanaf waren.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu