Natuurmonumenten waarschuwt wandelaars: 'Blijf zoveel mogelijk thuis'

Het Dwingelerveld. Foto: ANP

Natuurmonumenten waarschuwt wandelaars om zoveel mogelijk thuis te blijven dit weekend. Met het mooie lenteweer verwacht de organisatie dat veel mensen op hetzelfde moment gaan wandelen, waardoor het niet mogelijk is om 1,5 meter afstand te houden. Het advies: geniet vooral van de zon, maar in je tuin of op je balkon.

Twee weken geleden was het ‘s weekends ook zonnig weer, waardoor het te druk werd op de populaire wandelplaatsen. Natuurmonumenten benadrukt dat de richtlijnen van het RIVM ook op de wandelplekken van kracht blijven.

Maatregelen in wandelgebieden

Vooral rondom speelplaatsen, parkeerplaatsen, bezoekerscentra, entrees en uitkijktorens is het druk. Ook op de mountainbikeroutes is het drukker dan normaal.

Op veel plekken gelden andere regels. Sommige smalle paden worden eenrichtingsverkeer en uitkijktorens zijn gesloten. Ook mogen er maximaal 2 personen, gezinnen uitgezonderd, samen wandelen. Via posters en borden wordt informatie verspreidt over de maatregelen in het wandelgebied.

Drukte in Drenthe

Op de website deelt Natuurmonumenten een overzicht met plaatsen waar veel mensen heengaan. Wandelaars moeten rekening houden met de drukte.

In Drenthe zijn Buitenplaatsen Paterswolde, Onlanden en het Dwingelerveld aangemerkt als drukke plaatsen. De uitkijktoren bij Onlanden is gesloten, evenals het doolhof op landgoed de Braak.

In het begin van de middag zijn de parkeerplekken bij het Dwingelderveld zijn nog open. Het is er rustig:

Drukke wandelplekken in Groningen

In Groningen zijn Kardinge, Noordlaarderbos en Landgoederen Groningen aangemerkt als drukke plaatsen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
Coronavirus
menu