Negentig kinderen planten in Balloo een boom op de Drentse boomfeestdag

Kinderen van verschillende basisscholen uit gemeente Aa en Hunze planten bomen aan de rand van de Drentsche Aa.

Kinderen van verschillende basisscholen uit gemeente Aa en Hunze planten bomen aan de rand van de Drentsche Aa. Foto: Hilbrand dijkhuizen

Negentig kinderen uit Anloo, Grolloo en Gieten plantten woensdagochtend de eerste bomen aan de rand van het beekdal van de Drentsche Aa in het Nationaal Park.

Aanleiding is de Drentse boomfeestdag. Staatbosbeheer heeft samen met het IVN, Landschapsbeheer Drenthe, Stichting het Drents Landschap en gemeente Aa en Hunze de feestdag aangegrepen om een locatie te vinden waar bos geplant kan worden. Ze hebben voor de plek in het Nationaal Park Drentsche Aa gekozen, omdat hier van nature ook altijd bos voorkomt, vertelt boswachter Corné Joziasse van Staatsbosbeheer in Drenthe. „In de meest natuurlijke staat bevindt een bos zich aan de rand van een beekdal.”

Bomen zijn belangrijk in het tegengaan van klimaatverandering. Ze brengen verschillende voordelen: ze houden water vast, brengen verkoeling, filteren schadelijke stoffen uit de lucht en leveren voedsel, leefruimte en bescherming aan allerlei planten en dieren.