Net als vorig jaar krijgt Assen een nazomerkermis op het Veemarktterrein

Net als vorig jaar krijgt Assen een nazomerkermis. En met een beetje geluk is meer mogelijk dan vorig jaar, zegt organisator Sander ten Bosch.

De opbouw van de nazomerkermis in Assen in 2020.

De opbouw van de nazomerkermis in Assen in 2020. Foto: Marcel Jurian de Jong

De Nazomer Kermis staat gepland van 3 tot en met 12 september op het Veemarktterrein. Het is de tweede editie, na een succesvolle start in 2020 met ruim 30.000 bezoekers. Net als vorig jaar kon de TT Kermis niet doorgaan door corona en daarvoor is de kermis in september een alternatief.

Afgesloten terrein

De opzet is precies gelijk aan die van vorig jaar, laat de organisatie weten. Dat betekent een afgesloten Veemarkt met toegangspoortjes, telcamera’s en looproutes. In totaal kunnen er 1.200 bezoekers tegelijkertijd het kermisterrein op.

„We zitten nog altijd met de anderhalvemeterregel, dus we werken weer met een gecoördineerde toegang”, zegt Sander Ten Bosch. „Ik ben heel benieuwd naar de persconferentie van vrijdag. Bang dat we moeten afschalen ben ik eigenlijk niet. Het opengaan van de pretparken heeft niet gezorgd voor een piek in het aantal besmettingen. Dus misschien vervalt de afstandsregel wel voordat de kermis begint. Dan zouden er bijna 5.000 mensen tegelijkertijd naar de kermis kunnen.”

Subsidies hard nodig

Dat zou voor zowel de organisatie als de attractie-exploitanten goed nieuws zijn, legt Ten Bosch uit. „Met een beperkt aantal bezoekers, zoals nu zou kunnen, schieten we erbij-in en hebben we onze aangevraagde subsidies écht nodig om alles draaiende te houden. Voor de gehele branche zou het mooi zijn als dit soort kermissen zonder restricties open zouden kunnen. Dan is het wel rendabel in te richten.”

Vorig jaar trok de nazomerkermis in Assen veel bezoekers. Voor veel exploitanten was het zelfs de eerste kermis van dat geplaagde seizoen. De Asser burgemeester Marco Out moest in het laatste weekend wel ingrijpen met een samenscholingsverbod. Dat moest de politie een handvat geven om overlastgevende jongeren rondom het terrein weg te kunnen sturen. Grote incidenten bleven uit.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu