'Niet goedkoper parkeren bij opening Wildlands'

Luchtfoto van de nieuwe dierentuin

Het is vrijwel ondenkbaar dat Q-Park bij de opening van Wildlands de oude tarieven op P-Zuid weer heeft ingevoerd.

Dat bevestigt woordvoerder Marianne Tiemens van de gemeente Emmen. Een eerste gesprek van wethouder René van der Weide met de directie van Q-Park heeft nog geen resultaat opgeleverd. Er komt een tweede gesprek maar een datum staat nog niet vast.

Van der Weide noemde de nieuwe tarieven, per 1 januari ingesteld met het oog op de opening van Wildands Adventure Zoo, in de gemeenteraad klantonvriendelijk. Al bij 31 minuten moeten automobilisten nu het dagtarief van 10 euro betalen. Veel inwoners van Emmen trokken daarover aan de bel.

Hoewel Van der Weide in de raad suggereerde dat de gemeente wellicht maatregelen zou nemen om automobilisten niet als eerste naar P-Zuid te leiden, zit dat er vermoedelijk niet in. Het nieuwe Dynamische Route Informatie Systeem (DRIS) is zo ingeregeld dat Wildlands-bezoekers als eerste naar P-Zuid worden gedirigeerd en, als het daar vol is, naar het tijdelijke terrein aan de Schapenveenweg. Die is bedoeld als overloopplek van Wildlands.

Tiemens wijst er op dat P-Zuid straks voornamelijk wordt bezocht door bezoekers van de dierentuin. ,,Die zijn meestal een hele dag in het park en zouden dus sowieso een tientje betalen. Voor hen maakt het niks uit.’’

Nieuws

Meest gelezen

menu