Niet op vakantie? Ga braakballen pluizen

Winkelen in de Hoofdstraat in Hoogeveen. FOTO ARCHIEF GERRIT BOER

Ook in Drenthe en Groningen is tijdens de voorjaarsvakantie genoeg te doen. Een paar evenementen op een rijtje.

Knutselen en freubelen
In de TT-Hall in Assen kunnen creatievelingen dit weekend hun hart ophalen bij de Hand Hobby Creadagen . Met workshops roosjes maken van lood tot cupcakes versieren.

Voedselfestival
De tweede editie van De Culinaire Verleiding vindt dit weekend plaats in het Martiniplaza in Groningen. Met een streekmarkt, proeverijen, workshops, muziek, theater en vermaak voor de kleintjes.

Modeltreintjes
De tweejaarlijkse modelspoorbeurs van de modelspoorclub Assen is zaterdag 27 februari te vinden in het Dr. Nassaucollege (Penta) in Assen. Vast in de stemming komen? Deze man heeft zijn hele zolder vol modeltreinen staan.

Braakballen pluizen
Je hebt er vast wel eens van gehoord: een uil die een bal uitbraakt. Waarom doet hij dat? En wat zit er in zo’n braakbal? Kinderen kunnen er zaterdagmiddag achterkomen in het bezoekercentrum Buitenplaats Reitdiep . Wat je in de braakbal vindt, mag je als souvenirs mee naar huis nemen.

Wild spotten
Ga zaterdag mee met de boswachter op zoek naar dieren in het Dwingelderveld. Misschien loop je wel reeën of roofvogels tegen het lijf. Trek laarzen en kleren aan die vies mogen worden en vooruit… ouders mogen ook mee.

Zwemvierdaagse
Waterratten kunnen tussen maandag 29 februari en donderdag 3 maart hun hart ophalen. Na vele jaren van afwezigheid krijgt zwembad Scharlakenhof in Haren weer een zwemvierdaagse . Behalve de zwemafstanden zijn er allerlei overige activiteiten, zoals aquafitness en snorkelen.

Voor meer ideeën, kijk hier .

Nieuws

Meest gelezen

menu