Niet vier dagen, maar twee weken lang gratis parkeren in centrum Emmen. Een hart onder de riem voor winkeliers

De nieuwe parkeerautomaat bij Albert Heijn: niet achteraf maar voor vooraf betalen. Foto DvhN

Wie van 25 oktober tot en met 6 november het centrum van Emmen bezoekt, hoeft geen parkeergeld te betalen.

In die periode kan op alle parkeerterreinen en parkeergarages in Emmen gratis worden geparkeerd, behalve op het P-Zuid terrein naast Wildlands.

Daarmee wil de gemeente de plaatselijke ondernemers een hart onder de riem steken, aangezien zij te lijden hadden onder de coronamaatregelen. Een bezoek aan het centrum wordt dankzij gratis parkeren voor het winkelend publiek aantrekkelijker.

Van vier dagen naar twee weken

Aanvankelijk zou de actie vorig jaar van donderdag 25 juni tot en met koopzondag 28 juni plaatsvinden, maar vanwege de lockdown ging die van tafel. In samenspraak met ondernemers is de actie nu verplaatst - en verruimd - naar twee weken eind oktober en begin november.

‘Vriendelijk gebaar’

,,Het nieuwe winkelseizoen is nu gestart, zegt wethouder René van der Weide. ,,Als vriendelijk gebaar naar de ondernemers en de bezoekers van Emmen centrum, bieden we een periode gratis parkeren aan. Emmen centrum biedt voldoende ruimte om op gepaste afstand van elkaar inkopen te doen. We vertrouwen erop dat bezoekers van het centrum aandacht blijven houden voor de coronamaatregelen.”

‘Het gaat de goede kant op in het centrum’

Jos Schomaker, bestuurslid Ondernemersvereniging Emmen Vlinderstad, ziet steeds vaker de zon in het centrum schijnen. ,,We zien nu dat het gelukkig weer de goede kant op gaat in het centrum met de winkels en horecagelegenheden. Het is goed om te zien dat de gemeente bereid is om in overleg met de ondernemers deze actie te willen doen.”

De gemeente Emmen heeft vaker perioden van gratis parkeren ingevoerd, veelal op 30 en 31 december.

Als ingelogde PREMIUM lezer kun je op dit artikel reageren. Hierbij hebben we een aantal huisregels voor opgesteld welke je hier kunt lezen.

Reageren

Nieuws

Meest gelezen

menu