Fiona Teggatz en Barbara Quee uit Assen brachten de Spoorloos-affaire aan het licht, maar weten nog altijd niet wie hun eigen biologische ouders zijn

Ze brachten aan het licht dat Spoorloos geadopteerden uit Colombia aan verkeerde biologische families koppelde. Hun vriend Kristian van der Mark vond met hun hulp, jaren na de mismatch, alsnog zijn echte moeder. Het onderwerp adoptie is voor Fiona Teggatz en Barbara Quee uit Assen nooit afgesloten. Hun eigen afkomst is nog altijd onbekend.

Kristian van der Mark, Barbara Quee en Fiona Teggatz uit Assen. Ze brachten in oktober de Spoorloos-affaire aan het licht.

Kristian van der Mark, Barbara Quee en Fiona Teggatz uit Assen. Ze brachten in oktober de Spoorloos-affaire aan het licht. Foto: Marcel Jurian de Jong

Op een regenachtige middag verwelkomt Fiona Teggatz (46) de journalist en de fotograaf in haar ruime woning in de Asser wijk Kloosterveen. Fysiek is ze klein van stuk, maar tijdens het interview blijkt dat ze zich niet makkelijk klein laat krijgen.