Wethouder Derks van Midden-Drenthe gooide teleurgesteld zijn Oranjeshirt weg en krijgt een nieuwe van raadslid Radix

Erjen Derks met links zijn nieuwe Oranjeshirt en rechts het Midden-Drentse sportmagazine. Foto: DvhN

Wethouder Erjen Derks van Gemeentebelangen Midden-Drenthe heeft een nieuw Oranjeshirt, zodat hij tijdens de komende wedstrijden van de Oranje Leeuwinnen niet zonder hoeft te zitten.

Derks bezocht afgelopen zondag in Boedapest de verloren wedstrijd van het Nederlands elftal tegen Tsjechië in de achtste finales van het EK. Uit frustratie over de afloop gooide hij zijn oranjegekleurde shirt buiten het stadion in een vuilniswagen. Een ludiek filmpje hiervan postte hij op zijn Facebookpagina.

Het was Ginneke Radix van Gemeentebelangen opgevallen dat de wethouder daardoor met ontbloot bovenlijf door de Hongaarse hoofdstad liep. ,,Zonder zijn Oranjeshirt. En dat is jammer, want er komen nog veel meer wedstrijden, bijvoorbeeld van het Nederlands vrouwenelftal. Daarom krijgt hij bij deze van ons een nieuw shirt.’’

Radix overhandigde hem het shirt tijdens de raadsvergadering van donderdagavond. Derks ontving het cadeau in dank. Hij maakte van de gelegenheid gebruik om het magazine over de sport in Midden-Drenthe onder de aandacht te brengen.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu