Nieuw-Schoonebeek in actie tegen hardrijders

ANP

In de bebouwde kom van Nieuw-Schoonebeek wordt te hard gereden. Dit vindt het bestuur van Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek.

In de bebouwde kom van Nieuw-Schoonebeek wordt te hard gereden. Dit vindt het bestuur van Dorpsbelangen Nieuw-Schoonebeek.

De dorpsvereniging gaat snelheidsmeters aanschaffen die hardrijders erop wijzen dat zij het gaspedaal te ver intrappen. Wie over de schreef gaat, ziet op de snelheidsmeters een rood gezicht verschijnen. Mensen die zich wel aan de snelheid houden, zien dat er een groenkleurige smiley in beeld komt. De ervaring elders leert dat deze apparatuur wel degelijk invloed heeft op het verkeersgedrag. Langs de Europaweg in Nieuw-Schoonebeek staan oude flitspalen, maar volgens Dorpsbelangen weet vrijwel iedereen dat daar geen apparatuur meer in zit. ,,Daar gaat dus niet meer zo'n afschrikwekkende werking van uit'', zegt bestuurslid Annette van der Zwan.

Dorpsbelangen gaat van 2016 tot 2018 ieder jaar een smiley-snelheidsmeter aanschaffen. Er is niet genoeg geld om er in een keer drie te kopen. De eerste snelheidsmeter komt bij de basisschool te staan, het tweede exemplaar komt aan de andere kant van het dorp aan de Europaweg. De derde snelheidsmeter krijgt een plek aan de Kerkenweg.

Nieuws

Meest gelezen

menu