Nieuw boek over Veenhuizen: hoe de voormalige strafkolonie fungeert als schatkamer voor ontwerpers en studenten van Design Academy Eindhoven

Foto: Het Drentse Landschap/ Paulien Zomer

De weerslag van acht jaar werk van ontwerpers en studenten van de Design Academy Eindhoven (DAE) is verzameld in het boek ‘Veenhuizen ‘A Place to Stay’’ dat vandaag uitkomt.

Auteurs Shay Raviv, Tessa Blokland (Design Academy Eindhoven) en Irene Fortuyn (DAE, artistiek directeur Ketter&Co) presenteren in het boek het proces en de resultaten van ontwerpers die werkten in en om de voormalige strafkolonie Veenhuizen. De opgedane ervaringen en lessen - geïllustreerd met talrijke voorbeelden - komen aan bod.

Volgens Raviv, alumnus van DAE en design-onderzoeker, is Veenhuizen een schatkamer gewest voor DAE-studenten voor talloze ‘social design’ projecten. Aan de hand van interviews en dialogen over tientallen projecten analyseert ze welke randvoorwaarden en gereedschappen aan de basis liggen van een succesvolle en langdurige samenwerking tussen ontwerpers en een lokale gemeenschap.

Eerste exemplaar voor onder andere Cees Bijl en Klaas Smid

Gedeputeerde Cees Bijl, burgemeester Klaas Smid, directeur PI Veenhuizen Marie-Anne de Groot en hoofddocent DAE en artistiek directeur Irene Fortuyn van Ketter&Co ontvingen donderdagmiddag het eerste exemplaar.

Nieuws

Meest gelezen

menu