Nieuw logo, vlaggen en fietstocht langs mozaïeken: het is straks toch een beetje Bloemencorso in Eelde

Het nieuwe logo zoals dat is ontworpen door Erik Veenstra.

Van een feestweek en een optocht met praalwagens kan vanwege de coronacrisis geen sprake zijn, toch wil Bloemencorso Eelde de corsoweek niet helemaal onopgemerkt voorbij laten gaan.

Het corsobestuur heeft de gedwongen rust aangegrepen om een nieuw logo te laten ontwerpen, en daarmee is er ook een nieuwe vlag. Het logo is gemaakt door Erik Veenstra van De Krant van Tynaarlo.

‘Hang de vlag uit en versier je voortuin’

„Zoals elk jaar roepen we mensen op om in de corsoweek de vlag uit te doen en de voortuin te versieren”, vertelt voorzitter Jacqueline Haijkens. „Mensen kunnen hun oude vlag bij ons inruilen en met korting een nieuwe kopen. Maar dit jaar mogen inwoners ook nog de oude vlag met het oude logo uitdoen. We merken wel dat sommigen aan het nieuwe logo moeten wennen. Anderen vinden het heel mooi.” De corsoweek is van zaterdag 29 augustus tot zondag 6 september.

De vlag met het nieuwe logo is bij de organisatie te bestellen voor 21,95 euro.

Fietstocht langs mozaïeken

Vrijdag gaan de wijkteams aan de slag met het maken van 23 of 24 bloemmozaïeken. Die komen verspreid door het dorp te staan. Via een fietsroute kan iedereen de werkstukken bekijken. Haijkens: „We houden het volstrekt coronaproof. We hebben nog wel nagedacht of we niet toch nog een feesttent kunnen bouwen, of een kleiner alternatief programma kunnen maken, maar het is gewoon niet verantwoord.”

Hoe gaat het volgend jaar?

Het bestuur en de wijkteams hebben nu hun hoop gericht op het weekend van 4 en 5 september 2021. Hopelijk kan het programma dan wel doorgaan. „Fingers crossed”, zegt Haijkens. „We weten natuurlijk niet hoe de epidemie zich ontwikkelt. We verschuiven het programma van dit jaar naar volgend jaar. De wijkteams hebben in maart al hun ontwerpen gekozen, dus dat deel van de voorbereidingen kunnen we overslaan. Maar vanaf april gaan de wijkteams de wagens bouwen. Dan moeten we dus eigenlijk wel weten of het volgend jaar wel door kan gaan.”

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu