Nieuw plan voor kunstgras in Emmen

Foto Archief DvhN

De Emmer voetbalclub DZOH kijkt of zij samen met korfbalclub EKC 2000 een kunstgrasveld aan kan laten leggen. Beide clubs zouden hierdoor elk hun eigen problemen op kunnen lossen.

De Emmer voetbalclub DZOH kijkt of zij samen met korfbalclub EKC 2000 een kunstgrasveld aan kan laten leggen. Beide clubs zouden hierdoor elk hun eigen problemen op kunnen lossen.

DZOH is met pakweg 850 leden verreweg de grootste voetbalclub van de gemeente Emmen. In april 2010 kreeg de vereniging haar eerste kunstgrasveld. De gemeente Emmen betaalde dit. Al snel bleek dat een tweede kunstgrasveld meer dan gewenst is.

Vaarwel puppyveld

Probleem is dat er geen ruimte is voor uitbreiding van het complex in de wijk Rietlanden. De variant die nu in beeld is, is een veld dat de club samen met buurman EKC laat aanleggen. ,,Een veld met dubbele belijning, zoals je dat ook in sporthallen aantreft. Op zo'n veld kunnen zowel de korfballers van EKC 2000 als de voetballers van DZOH uit de voeten'', zegt DZOH-voorzitter Rinze Savenije. Beide clubs moeten bij deze variant een deel van hun terrein beschikbaar stellen. DZOH raakt haar puppyveld kwijt, EKC 2000 een deel van haar wedstrijdveld van gewoon gras.

,,Maar daar staat ook iets moois tegenover'', zegt Wim Bloeming, voorzitter van EKC 2000. ,,Als dit plan doorgaat, hebben wij straks niet één, maar twee kunstgrasvelden. Op een voetbalveld kun je namelijk twee korfbalvelden maken.'' EKC 2000, dat zo'n 175 leden telt, heeft nu een kunstgrasveld en een veld van gewoon gras. Het kunstgrasveld is volgens Bloeming dringend aan vervanging toe.

‘Er kunnen nog wel wat addertjes onder het kunstgras zitten'

,,Als we niets doen, dan keurt de bond op een gegeven moment ons veld af. Er moet dus wat gebeuren.'' Bloeming benadrukt dat de plannen met DZOH nog nadere uitwerking behoeven. ,,Er kunnen nog wel wat addertjes onder het kunstgras zitten, denk onder meer aan afspraken over het gebruik.''

Ook over de financiering is nog geen duidelijkheid. Beide clubs hopen dat de gemeente een substantiële bijdrage wil leveren. ,,De gemeente pleit al geruime tijd voor het multifunctioneel gebruik van voorzieningen. Dit plan sluit daarbij aan'', zegt de voorzitter van de korfbalclub. Gaat het plan door, dan heeft DZOH er een groot trainingsveld bij en een wedstrijdveld op de momenten dat er geen korfbal wordt gespeeld. Beide clubs hopen ook snel duidelijkheid te krijgen over de geplande overdracht van kleedkamers door de gemeente en onder welke voorwaarden dit gebeurt.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu