Nieuw seizoen Taal an Taofel van Het Huus van de Taol start in oktober in Noord-Sleen en Dwingeloo

Hennie Kuijer, oud-presentator van het radioprogramma 'Hemmeltied', in haar 'trommeltjestheater'. Foto: Gerrit Boer

Het nieuwe seizoen van Taal an Taofel van Het Huus van de Taol start zondag 16 oktober. Op acht zondagen in de winter kan het publiek luisteren naar schrijvers die voordragen in hun streektaal. Ook is er muziek en een pauze met warm eten.

Taal an Taofel kent twee vaste locaties: Grand Café De Brink in Dwingeloo en Restaurant-Zalencentrum Wielens in Noord-Sleen. Op zondag 16 oktober kan het publiek tijdens de aftrap in Dwingeloo luisteren naar poëzie en verhalen in de streektaal van Henk Huinink en Cathrien Thalen. De muziek komt van Harold Habing. Hij was deelnemer aan het Drèents Liedtiesfestival 2022 en heeft onlangs zijn eerste cd gepresenteerd.

Op 23 oktober kan het publiek naar Noord-Sleen. Dan kan geluisterd worden naar poëzie en verhalen van Eddie Zinnemers en Hennie Kuijer. De muziek komt van Groninger Fries Wolma.

In de middagpauze schuift iedereen aan bij het warm buffet. Taal an Taofel begint steeds om 11.00 uur en eindigt om 14.00 uur.

In Dwingeloo is Taal an Taofel op 16 oktober, 13 november, 5 februari (2023) en 12 maart (2023). In Noord-Sleen is Taal an Taofel op 23 oktober, 27 november, 26 februari (2023) en 26 maart (2023).

Nieuws

menu