Nieuwbouw Mekkes Aalden pakt duurder uit door asbest en bodemvervuiling

De bouw van tien woningen op het terrein van het voormalige autobedrijf Mekkes in Aalden pakt duurder uit. Volgens bouwbedrijf Bekman in Erica komt dat door asbest in het pand en verontreiniging op het terrein zelf.

De nieuwe schuurwoningen in Aalden kunnen het best worden omschreven als ‘huizen met een landelijke uitstraling, die goed passen in de omgeving’.

De nieuwe schuurwoningen in Aalden kunnen het best worden omschreven als ‘huizen met een landelijke uitstraling, die goed passen in de omgeving’. Foto: scan Bouwbedrijf Bekman

Ook restricties die de overheid heeft opgelegd maken dit bouwplan duurder, verklaart het bouwbedrijf.

Bekman verzoekt de gemeente Coevorden daarom om een bijdrage uit het zogenoemde herstructureringsfonds. ,,Het is immers ook in het belang van het dorp Aalden dat het plan voor redelijke prijzen gerealiseerd kan worden’’, schrijft directeur Martein Speller van Bekman in een verzoek aan de raadsleden. De brief staat dinsdag op de agenda van de Coevorder politiek.

‘Flink kostenverhogend’

Voordat het pand van Auto Mekkes afgebroken kan worden, dient asbest verwijderd te worden. Voor het bouwrijp maken van het perceel moet er eerst een sanering van de verontreiniging in de bodem plaatsvinden. ,,Flink kostenverhogend’’, aldus Speller.

Op de locatie stond ruim veertig jaar lang het gelijknamige autobedrijf van Henk Mekkes. Drie jaar geleden sloot hij de deuren. Afgelopen zomer verkocht Mekkes, die zelf al jaren bezig is geweest met woningbouwplannen op zijn terrein, zijn garagebedrijf aan Bekman. Op het terrein komen zes appartementen (die levensloopbestendig zijn) en vier schuurwoningen (waarbij aan starters wordt gedacht).

Dorpsbelangen blij met nieuwbouw

Dorpsbelangen Aalden liet afgelopen zomer al weten blij te zijn met nieuwbouw op de prominente plek in de dorpskern. Om krimp tegen te gaan moeten er volgens de belangenclub voldoende betaalbare huur- en koopwoningen zijn voor starters en jongeren.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu