Nieuwbouw basisschool in Eexterveen verschuift 7 meter vanwege geluidsoverlast bij paardenbak

Het huidige schoolgebouw van De Kameleon Foto: DvhN

De nieuwbouw van openbare basisschool De Kameleon in Eexterveen wordt groter dan aanvankelijk gepland. Dat schrijft het college van burgemeester en wethouders van Aa en Hunze.

De bouwplannen van de nieuwe basisschool zijn aangepast, omdat de school in de oude plannen teveel geluidsoverlast zou geven voor de nabijgelegen ‘hobbymatige paardrijbak’. Dat leidt tot een aangepast bouwplan met een groter schoolterrein, nieuwe indeling en een gevel die 7 meter naar het zuiden opschuift. Het geplande beachvolleybalveld komt niet meer aan de zuid- maar oostkant van het terrein.

Voor de verplaatsing hoeven volgens verantwoordelijk wethouder Bas Luinge geen extra bomen te worden gekapt. De plannen kunnen nog verder wijzigen. „De architect is nog aan het tekenen. We gaan de meest ideale situatie voor school, omwonenden, sportvereniging en onszelf uitvoeren.”

Kosten waarschijnlijk hoger

De nieuwbouw ter vervanging van het 65 jaar oude pand van basisschool de Kameleon Eexterveen start later dit jaar. De kosten, inclusief parkeerplaatsen en een sportveld zijn begroot op zo’n 1,9 miljoen. Het nieuwe schoolgebouw staat gepland op het sportveld achter de huidige school.

Al vermoedt Luinge dat de kosten hoger zullen uitvallen. Dat heeft niets met de verplaatsing van de school te maken, maar met de huidige markt.

Nieuws

menu