Nieuwbouwplannen ING-terrein Emmen gaan voorlopig de ijskast in

Sfeerimpressie van de stadsvilla's aan de Wilhelminastraat Foto: Van Wijnen B.V.

Er is een voorlopige streep gezet door de nieuwbouwplannen op de plek van het voormalige ING-pand aan de Wilhelminastraat in Emmen. Projectontwikkelaar Van Wijnen uit Groningen heeft besloten de stekker uit het initiatief te trekken vanwege de tegenvallende verkoop.

Momenteel wordt bekeken of de plannen aangepast kunnen worden.

Het project van Van Wijnen behelsde de bouw van zeven stadsvilla’s met uitzicht op de Wilhelminastraat en een achterliggend woonhofje met acht woningen. De aanleg van 23 parkeerplaatsen voor de toekomstige bewoners maakte ook deel uit van het geheel.

Vorig najaar ging de sloopkogel door het verouderde bankkantoor en startte Van Wijnen een uitgebreide campagne om kopers te trekken. ,,Maar de verkoop verliep zeer teleurstellend”, laat woordvoerder Jan Theo van der Beek weten. ,,Het was geen succes en daarom hebben we de Zuiderpoort (de naam van het project, red.) op de plank gelegd.”

De ontwikkelaar gaat binnenkort in gesprek met de gemeente. ,,Wellicht dat we het plan op punten kunnen aanpassen en alsnog door kunnen gaan.” Of het type of het aantal woningen over de kop gaat, kan hij nog niet zeggen. ,,Daarover gaan we eerst in overleg.”

Coronacrisis

Volgens Van der Beek is er wel belangstelling geweest. ,,Er waren ook al opties afgenomen. De timing was echter niet goed. Net toen we echt aan de slag wilden, brak de coronacrisis uit.” De boel ging op slot, met als gevolg dat steeds meer gegadigden afhaakten. ,,Mensen willen niet te lang wachten en zicht hebben op de bouwstart. Op een gegeven moment kijken ze verder.”

Een ander element wat meespeelt is het omliggende gebied, dat vooral lijdt onder leegstand. Ook dit kan van invloed zijn geweest op de interesse voor de Zuiderpoort, denkt Van der Beek. ,,De Wilhelminastraat wordt in de toekomst nog aangepakt, maar het is nog niet bekend wanneer.”

Uitstel hoeft echter geen afstel te betekenen, vervolgt hij. ,,We gooien niet zomaar de handdoek in de ring. Deze plek vraagt echt om een goede invulling.”

Brandweer

Van Wijnen was ook nog in gesprek met de gemeente Emmen over de bouw van maximaal 30 luxe woningen op de plek van de voormalige brandweerkazerne aan de Van Schaikweg. Daar bouwt aannemer Geveke Bouw momenteel 30 woningen op het oostelijke deel van het terrein. Het westelijke deel ligt nog braak. Volgens Van der Beek is dit plan in samenspraak met de gemeente ook op een laag pitje gezet.

Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu