Nieuwe appartementen aan Julianastraat bij centrum Emmen (oude sportschool Joop Reilman tegen de vlakte)

Aan de Julianastraat bij het Emmer centrum komt een nieuw woongebouw met daarin twaalf appartementen. Het complex gaat verrijzen op het parkeerterrein bij de vroegere sportstudio van Joop Reilman. De oude sportstudio gaat tegen de vlakte.

Het appartementengebouw dat Van Nie wil bouwen aan de Julianastraat.

Het appartementengebouw dat Van Nie wil bouwen aan de Julianastraat. Illustratie: Bert Pepping, Detail 10

De plannen komen uit de koker van Van Nie Vastgoed. Dit bedrijf heeft de voormalige sportschool en het bijbehorende parkeerterrein aan de zijde van de Julianastraat gekocht. ,,Het gaat om een verpauperd geheel, allerminst een visitekaartje voor dat gebied’’, zegt Roderick van Nie. De bedoeling is dat daar een gebouw met drie bouwlagen komt met twaalf huurappartementen. ,,Woningen met twee slaapkamers, geschikt voor één- en tweepersoons huishoudens.’’

De Julianastraat ligt net buiten het winkelgebied van het Emmer centrum. Het is een zijstraat van de Kerkhoflaan. In de Julianastraat is onder meer de synagoge te vinden. Schuin tegenover de beoogde bouwlocatie verrezen enkele jaren geleden ook al appartementen. Initiatiefnemer was toen de Emmenaar Alle Westerhof. ,,De plek is ideaal. Dichtbij het centrum, maar niet de drukte’’, zegt Van Nie. Eerder was hij in het Emmer centrum onder meer betrokken bij de verbouw van de muziekschool en de Zuiderkerk tot woongebouwen.

Het pand waarin de sportschool zat is groot en loopt door tot aan de Wilhelminastraat. Die zijde van het pand wordt gebruikt door Het Onderdelenhuis, Farda Telecom en restaurant Pino. Daarboven zijn appartementen. ,,Dit vastgoed is nu ook eigendom van ons. Er is daar sprake van achterstallig onderhoud. We kijken of en hoe we de situatie daar kunnen verbeteren. Het is in ieder geval niet de bedoeling om dit gedeelte in zijn geheel te slopen’’, zegt Van Nie.

Er wordt duurzaam gebouwd aan de kant van de Julianastraat. De nieuwe appartementen zijn gasloos. Ze worden allemaal voorzien van eigen buitenruimte. ,,Een tuintje, een balkon of een terras.’’ Om te kunnen bouwen moet de gemeente Emmen het bestemmingsplan aanpassen. Van Nie heeft hiervoor inmiddels een verzoek ingediend. Wanneer er gebouwd kan worden, is nog onduidelijk. ,,Op zijn vroegst vlak na de zomervakantie’’, aldus de ontwikkelaar.


Je kunt deze onderwerpen volgen
Drenthe
menu