Heftige nieuwe beelden: slachtoffer vechtpartij Giethoorn lijkt zelf grote aanstichter

Het slachtoffer van de vechtpartij afgelopen zondag in Giethoorn lijkt zelf een van de aanstichters ervan te zijn geweest. Dat valt af te leiden uit nieuwe videobeelden én informatie die De Stentor kreeg van een getuige die absoluut anoniem wil blijven: ,,Geen idee waar deze agressieve groep, waarbij het slachtoffer hoorde, toe in staat is.”

Zondag belandde een man in het water bij een vechtpartij (rechts), de dag erna is daar niets meer van te merken in Giethoorn, serene rust in de Dorpsgracht.

Zondag belandde een man in het water bij een vechtpartij (rechts), de dag erna is daar niets meer van te merken in Giethoorn, serene rust in de Dorpsgracht. Videostill

De politie laat weten ‘verschillende beelden in bezit te hebben waarop de vechtpartij te zien is’. Bovendien zal het vermeende slachtoffer nu ook als verdachte worden gehoord.

,,Er is sprake van meerdere slachtoffers”, meldt woordvoerder Marèl van Steenbergen van de politie Oost-Nederland. ,,Zij worden allemaal gehoord om hun kant van het verhaal toe te lichten. Een van de slachtoffers wordt ook gehoord als verdachte, gezien zijn rol bij het incident.”

Nieuws

menu